• 19 år på internet 1999 - 2018 med 13000 aktiva medlemmar i 166 länder
  • svensk tid 11:04 lör 24 mar 2018

Köpa hus i Bali som svensk går inte

Publicerat 7 september 2016 15:15 av Robinb
 Hej,
Indonesisk lag tillåter inte utlänningar att köpa land eller hus i indonesien som det ser ut idag.
De har precis ändrat reglerna i jakarta men det syftar mer till stora utlänska investerare som vill köpa Condo appartments. Som tillåts men bara i jakarta området.

Det du kan göra är att leasa land eller hus i 20-40 år och i det kontraktet förhanla dig till en förlängning direkt vid hyres tillfället, men förbered dig på samma priser som om du skulle köpa en lägenhet i centrala stockholm pris mässigt om du vill bo centralt eller nära stranden i de större områdena. )osäker
på max tiden för att hyra land, det ändras ganska mycket just nu så kanske är kortare eller längre än ovan nämnda.
Bäst är att bara hyra landet och sen bygga huset då kan du få land hyran billigare då ägarna ser att deras mark kommer stiga i värde till nästkommande generation som komme få det efter ditt kontrakt gått ut
om du bästämmer dig för att leasa se till att använda en agent som hjälper dig med kontrakt.. tillstånd osv.. så att det blir rätt annars kan det gå illa om man försöker göra allt själv..
tidigare har det inte vart så mycket problem med långtids hyrande men tyvärr har  det blivit mer vanligt med fusk på senare tid. Då det handlar om så stora belop..
vilken agent man skall använda är bara att träffa dem och see vad de erbjuder för tjänster och säkerhet.. 

Lycka till

MvhRobin

Sök medlemmar

Sök medlemmar

Händer i världen just nu


Lägg till en händelse »

Sök på sajten

Sök jobb över hela världen