• 19 år på internet 1999 - 2018 med 13058 aktiva medlemmar i 166 länder
  • svensk tid 12:42 tis 19 jun 2018

Här finns Stockholms mest bortglömda museer!

Publicerat 22 juli 2008 16:50 av Patrick
» Biologiska museet
Biologiska museet hamnar lätt i skymundan bland sina grannar Skansen, Nordiska museet och Vasamuseet. Och det kanske är förståeligt, vad är uppstoppade djur mot riktiga sådana? Men en odyssé över Nordens djurvärld är inget att fnysa åt, tvärtom, museet är av den fina gamla sorten man knappt ser nu för tiden. Och på botten våningen finns något så gammmaldags som diaramor!

» Tobaks- och tändsticksmuseet
Inrymt i Gubbhyllan, strax efter Skansens entré, finns svenska tobaksbrukets och tobakindustrins historia. Det kan man inte tro. Ej heller att det är här världens

ANNONS:

längsta cigarr finns. Surprise!

» Observatoriemuseet
I Stockholms gamla observatorium bedrevs forskning inom astronomi, meteorlogi och geografi under 1700 och 1800-talen. Hit går man för att känna både historiens vingslag och himlens oändliga rymd. Och samtidigt kanske lära sig något, eventuellt.

» Vin Sprithistoriska museet
Alkohol har rört upp känslor sedan urminnes tider. Bokstavligt talat! På Vin Sprithistoriska museet finns bevisen. Här kan man följa engagemanget från 8 000 år tillbaka i tiden fram till våra dagar. Avsluta med en provsmakning, för den rätta provokativa eftersmaken.

» Leksaksmuseum
Roligt museum för ung och gammal - luckra upp både minnen och känslor genom att utställningarna som dokumenterat lek och leksaker från både förr och nu.

» Tullmuseet
Smuggling, spioneri och lömska fällor! Tullmuseet är mer än gubbar i uniform. Här finns knarkhundar också.

ANNONS:

Sök medlemmar

Sök medlemmar

ANNONS:

Händer i världen just nu


Lägg till en händelse »

ANNONS:

Sök på sajten

ANNONS:

Sök jobb över hela världen

ANNONS: