• 19 år på internet 1999 - 2018 med 13058 aktiva medlemmar i 166 länder
  • svensk tid 12:39 tis 19 jun 2018

Äntligen en kanonbok speciellt skriven för utlandssvenska barn!

Publicerat 27 oktober 2006 23:55 av Patrick
Nu vet jag vad jag ska ge min dotter i julklapp! Jag har köpt massor av böcker, CD-skivor med sagor och DVD-filmer för att jag vill att min dotter ska få veta hur det är att leva i Sverige och hur vi firar svenska traditioner. Många av Astrid Lindgrens berättelser beskriver mycket av Sverige och våra traditioner, men nackdelen är att dem utspelar sig långt tillbaka i tiden. det modernaste man kan hitta är Karlsson på taket från 70-talet. Nu har ialla fall jag hittat en bok som jag kommer att införskaffa i minst ett exemplar. Flickan Svea lever ju nu, på 2000-talet och efter många år i utlandet

ANNONS:

finner även jag boken mycket intressant och underhållande. Inbakat i boken finner man också svenska sångtexter, t ex Den blomstertid nu kommer och recept på äkta svenska köttbullar. Som sagt minst ett exemplar ska jag köpa för den kommer att läsas flitigt och jag vill inte riskera att mitt nästa barn inte ska få chansen att läsa boken.
Så här beskriver författarna boken

“Svea är en flicka som bor i Sverige. Sverige är ett långt och smalt land med fyra årstider. Årstiderna heter vår, sommar, höst och vinter. Varje årstid bjuder på något speciellt – både ute i naturen och i Sveas liv. Följ med och träffa Svea när hon firar några av årets roligaste dagar!

I boken finns också text och noter till sång- och dansleken ”Små grodorna”, recept på äppelkaka och köttbullar samt i slutet av boken fakta om Sverige och svenska högtider. Traditioner och traditionell mat kan variera beroende på var man befinner sig i Sverige. Vi har valt att utgå från våra egna erfarenheter och självklart från Sveas!”

Som medlem i Utlandssvenskar.com för du rabatt på boken.

Svensk version

Pris i handeln: 120kr
Medlemspris: 90krEngelsk version

Pris i handeln: 150kr
Medlemspris: 100kr

Fraktkostnad tillkommer och på beställningar inom Sverige tillkommer även bokmoms på 6%.


Här kan du beställa boken till rabatterat medlemspris!

ANNONS:

Sök medlemmar

Sök medlemmar

ANNONS:

Händer i världen just nu


Lägg till en händelse »

ANNONS:

Sök på sajten

ANNONS:

Sök jobb över hela världen

ANNONS: