Fler tips för dig som vill studera utomlands

Studier utomlands behöver inte vara för tuffa och som tur är finns det smarta tips som du kan ta del av, om det är så att du ska plugga i något annat land än Sverige. Det kan vara så att de lån från CSN inte räcker till – eller så behöver du inte en så stor summa pengar för att studera. Oavsett vad din anledning är, så finns det en rad olika tips och trix som du kan ta del av för att spara och få ihop pengar när du pluggar utomlands.

Spara pengar när du studerar

Att spara pengar när man studerar är inte det enklaste, speciellt inte när det inte känns som man har tid, energi eller ens pengar till något annat än nudlar. Men, allt går allt om man! Det är smart att göra dina egna matlådor, så att du alltid har mat till hand och slipper de tråkiga nudlarna. För att minska bostadskostnaderna så kan du alltid försöka hitta ett boende att dela med någon annan som studerar, bor man två så är det dessutom enklare att laga mat och göra matlådor åt och med varandra. Se även till att lägga undan lite pengar regelbundet, även om det handlar om mindre summor. Något är alltid bättre än inget!

Få in pengar från olika aktiviteter

Skulle det vara så att du har gamla kläder eller saker som ligger och skräpar, se då till att bli av med sakerna genom att sälja dem och på så sätt få in lite extra till kassan. Det kan också vara smart att bli medlem på en viss butik, så att du får poäng och rabatter när du väl ska handla din mat. Även om nudlar är billigt så finns det en rad andra billiga livsmedel och matvaror som du kan köpa.

Har du energin över så kan du dessutom alltid arbeta vid sidan om studierna. Det finns en rad olika arbeten som du kan utföra från din dator. Brukar du spendera pengar på kaffe ute på caféer så är det i så fall mycket bättre att köpa hem en thermos, så att du kan brygga ditt egna kafffe. Genom att se över var du lägger dina pengar och försöker hitta andra sätt att göra dina inköp så låga som möjligt, så kommer du enklare få en överblick över ekonomi och på så sätt göra smartare val.

Utlandsstuderande kan ansöka om Stipendium

Möjligheterna är oändliga, allt man behöver är lite självdiciplin och tänka igenom de köpval som du gör. Skulle detta inte räcka så kan du dock alltid ansöka om ett stipendium och skulle du vinna så delas en summa på 10 000 kronor ut årligen, vilket är perfekt för de personer som ska skriva sin master- eller kanditatuppsats.

För att få ansöka om detta stipendium så behöver du vara heltid studerande utomlands och du har gått minst en termin. Du behöver studera aktivt och även folkbokförd i Sverige. Har du turen så har du möjligheten att då en extra kassa inför utlandsstudierna, vilket verkligen kan vara ett skönt stöd under resan.

Posted in TjänsterTagged

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.