Köpa hus i Costa Rica

Hej!
Min mamma och jag planerar att köpa ett hus och flytta till Costa Rica. Nu skulle vilja gärna höra om några av er har någon erfarenhet av att köpa bostad där. Går det att ha en engelsktalande person med sig som ser över att alla pappren ser rätt ut? Kanske en internationell fastighetsbyrå? Jag pratar spanska men känner mig inte säker nog att hantera den här typen av dokument. Är det vanligt att utlänningar blir bedragna eller får betala mer?
Vi hoppas även kunna få med oss några vänner så att vi tillsammans kan köpa ett mindre hotell/ b b. Vi har hört att om man investerar en viss summa pengar i Costa Rica så får man uppehållstillstånd. Någon som har någon erfarenhet av det och/ eller vet om det räknas att köpa en fastighet.
All info uppskattas stort!

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.