Junior världsrekord av utlandssvensk

Utlandssvenske stavtalangen Armand Duplantis har satt nytt inomhusvärldsrekord i stavhopp för juniorer. Den svenske talangen klarade 5,72 i första försöket vid tävlingar i Baton Rouge i USA, uppger Svenska friidrottsförbundet på sin webbplats.
17-årige Duplantis hoppade fyra centimeter över det tidigare rekordet och noterade personbästa med hela elva centimeter.Duplantis har haft en enorm resultatutveckling. Så sent som för en månad sedan satte han svenskt juniorrekord inomhus genom att hoppa 5,61. Utomhus har han som bäst hoppat 5,51.

Duplantis, som går på high school i USA, har amerikansk pappa och svensk mamma och bestämde sig för två år sedan för att tävla för Sverige. I somras tog han brons vid junior-VM i Bydgoszcz.

Posted in Okategoriserade

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.