Köpa hus i Bali som svensk går inte

Hej,
Indonesisk lag tillåter inte utlänningar att köpa land eller hus i indonesien som det ser ut idag.
De har precis ändrat reglerna i jakarta men det syftar mer till stora utlänska investerare som vill köpa Condo appartments. Som tillåts men bara i jakarta området.

Det du kan göra är att leasa land eller hus i 20-40 år och i det kontraktet förhanla dig till en förlängning direkt vid hyres tillfället, men förbered dig på samma priser som om du skulle köpa en lägenhet i centrala stockholm pris mässigt om du vill bo centralt eller nära stranden i de större områdena. )osäker på max tiden för att hyra land, det ändras ganska mycket just nu så kanske är kortare eller längre än ovan nämnda.
Bäst är att bara hyra landet och sen bygga huset då kan du få land hyran billigare då ägarna ser att deras mark kommer stiga i värde till nästkommande generation som komme få det efter ditt kontrakt gått ut
om du bästämmer dig för att leasa se till att använda en agent som hjälper dig med kontrakt.. tillstånd osv.. så att det blir rätt annars kan det gå illa om man försöker göra allt själv..
tidigare har det inte vart så mycket problem med långtids hyrande men tyvärr har det blivit mer vanligt med fusk på senare tid. Då det handlar om så stora belop..
vilken agent man skall använda är bara att träffa dem och see vad de erbjuder för tjänster och säkerhet..

Lycka till

MvhRobin

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.