Varning för att pensionera dig på Filippinerna!

Jag gifte mig med en Filippinska 1988, och pensionerade mig på Filippinerna 1999 tillsammans med hustru, fick permanent visum sk 13A (gift med filippinare) och etablerade oss med hus i Iloilo City. Tyvärr avled hustru i sjukdom 2004. Vid kontroll då med Bureau of Immigration (BI) fick jag beskedet att jag kunde stanna kvar som änkling utan någon vidare åtgärd.
Vid förnyande av mitt visum 2011, vilket man gör var femte år, bekräftade BI min status som änkling och förnyade visumet för 5 år till. Nu i år var det dags att återigen förnya med 5 år. Jag är fortfarande änkling. Denna begäran avslog pga min änklings status!
Under åren 2013 – 2014 har nya bestämmelser kommit till att en änkling får ej stanna kvar på Filippinerna, med mindre du har levande barn under 21 år som har tillkommit i äktenskapet med din hustru. Adopterade barn gäller inte, såväl om du genom hustru äger verksamhet eller egendom i landet. På BI site www.immigration.gov.ph kan du ladda ned Memorandum No. SBM-2014-009 Revocation of Non-Quota Visa för vidare information.
Denna Guideline har såvitt jag vet inte publicerats i pressen, och är ganska märklig när man vet att Department of Tourism uppmanar utlänningar att pensionera sig på Filippinerna! Den högra handen vet inte vad den vänstra gör. Man ställs inför faktum att lämna landet omedelbart, eller gifta om sig och söka nytt visum. Märk att bestämmelsen gäller retroaktivt som man kan se I mitt fall. Slutsatsen blir: pensionera dig någon annan stans!Christer

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.