Funderar på att flytta tillbaka till Sverige efter 18 år

Jag bor sedan 9 år vi Durban efter att ha bott i London i 9 år fore det. Under alla dessa år har jag aldrig funderat på att flytta hem, trodde faktiskt aldrig att jag ens skulle överväga det.
Jag har en sydafrikansk man som jag träffade i London för 16 år sen som har ett engelskt medborgarskap. Vi har två barn, 5 och 3 år.
MIn man pratar inte svenska och skulle plugga sfi första året. Är det någon som har erfarenhet av partners som har fatt jobb utan/med knagglig svenska? Störst chans for engelsktalande jobb ar kanske Stockholm? Jag kommer fran Umea, men vi skulle inte flytta dit. MIn man jobbar pa en bank inom Wealth and Investment, som Wealth Manager.
Sjalv jobbar jag som chef pa en ekonomiavdelning pa ett foretag som sysslar med import och export. Jag har en Hons Business degree fran London och pluggade aven tyska och engelska pa universitetet I umea innan jag fllyttade till London. Jag ar lite sugen pa att lasa pedagogik och bli amneslarare om vi tar steget och flyttar till Sverige. Men jag skulle nog masta fortsatta att jobba med ekonomi de forsta aret eller sa eller till min man far jobb.
Ar det nagon som har tips vad man bör kolla upp infor en flytt/flyttbeslut? Verkar svart att fa bostad i Stockholmsomradet? Att sakra ett jobb innan man flyttar skulle antagligen vara valdigt svart, men a andra sidan kan man ju intervjuas pa skype? Har nagon nagra erfarenheter av jobbintervjuer medans man fortfarande bor utomlands.
Skulle garna vilja hora fran er som flyttat tillbaka till Sverige efter manga ar utomlands. Hur har det gatt for er, trivs ni? Skulle bli en enorm omstallning for oss att komma till Sverige fran Sydafrika.
Laste just i en trad nat om skönstaxering. Jag har inte betalat nagon skatt i Sverige medans jag har bott utomlands. Jag trodde det rackte med att betala skatt i lander man arbetar i?
Tack pa forhand!

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.