Förslag på skatteexperter?

Hej,
som återvändande svensk finner jag skattereglerna runt dubbelbeskattning, avräkning, osv., svåra att förstå.
Mitt fall är, tycker jag, ganska simpelt: jag kom tillbaka till Sverige i mars 2012 efter nästan 20 år utomlands.
2012 hade jag både svensk och amerikansk inkomst från tjänst. Det känns som procentsatsen på skatterna i USA (Kalifornien) och Sverige är ungefär lika. (~31-33%)
Jag äger hus i USA som jag hyr ut, men jag får in mindre än lånekostnaderna på huset, så ingen realvinst. Skatten på huset är ca. $9000 per år.
Vi kommer att återflytta till USA till sommaren och det är för gott. Fram till dess arbetar jag på samma sätt som ovan med samma lön. Vi äger inga fastigheter el. annat i Sverige.
Nån som har erfarenhet av liknande situation och kan rekommendera någon som är bra på skatter? Eller har du deklarerat liknande själv och har råd att ge — finns det fribelopp eller liknande under vilket man kan skippa deklaration?
MvhHans

Posted in Okategoriserade

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.