Ikea slutar att sälja svensk mat, kunderna rasande!

Kunderna har ilsknat till sedan Ikea meddelade att de ska ersätta populära svenska varumärken med sina egna. Flera Facebooksidor har dykt upp i protest mot beslutet, enligt Dagens Industri. För många svenska varumärken som Annas Pepparkakor, Kalles Kaviar, och Ahlgrens bilar var försäljningen på världens alla Ikeavaruhus viktig. Genom Ikea fick många utländska konsumenter upp ögonen för svensk mat.

Sedan i september har Ikea bestämt att alla matvaror ska säljas under deras egna matmärken och produktionen köpas upp internationellt.

Men utlandssvenskarna som vallfärdar till varuhusen för köpa svenska matfavoriter är missnöjda. Flera protestsidor på Facebook har dykt upp.634 medlemmar har sidan ” Bring real food back to Ikea Swedeshop” och ”Only Ikea brand food – No thank you” har 450 personer ”gillat” på Facebook.”Jag är jättebesviken och arg. Vi brukade åka till Ikea mycket för att handla mat, men det gör vi inte längre, säger Lisa Aldurén, utlandssvensk bosatt i Schweiz till DI.

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.