Hur motiverar du dig själv att prata svenska med dina barn?

Jag bor i en liten stad i USA och har två små barn, 3 och 2 år. Jag vill så gärna att mina barn ska kunna svenska och försöker prata svenska med dem så gott det går men efter att ha bott utomlands i över tio år så kommer det inte alltid lika naturligt. Jag kommer på mig själv med att prata mer engelska och försöker då upprepa vad jag sagt på svenska. Mina barn går på en vanlig amerikansk förskola och min man är amerikan så det är egentligen bara jag som pratar svenska i deras närmsta närhet. Vi försöker åka till Sverige och hälsa på familj och vänner varje år och i somras efter att ha varit i Sverige i två månader pratade min äldsta jättefin svenska. Det höll i sig i ca en månad och sedan föll vi alla tillbaka in i engleskan mer och mer. Jag blir frustrerad på mig själv att jag inte kan vara mer konsekvent med mitt språk. Det borde ju komma mer naturligt att prata det språk man vuxit upp med. Finns det fler där ute som har samma problem? Hur motiverar du dig själv med att hålla svenskan vid liv i din familj? Vilka tips har du för att motivera barnen att prata svenska?

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.