SCANDINAVIAN STORIES – En unik chans för skandinaviska ungdomar i NY!

Scandinavian Stories är ett sommarprogram för barn och unga mellan 12-15 år med skandinavisk bakgrund eller koppling till Skandinavien, bosatta i New York City. I fem kreativa workshops, som hålls mellan den 28 JUNI-2 juli 2010, lär deltagarna sig att uttrycka sig själva och producera sina egna kortfilmer som bygger på deras skandinaviska kulturella bakgrund.

Deltagarna kommer att lära sig att
– * skriva en personlig berättelse med temat kulturell identitet som bygger på deras egna erfarenheter
– * hur man skriver manus och utveckla storyboard
– * samla in fotografier, rörliga bilder, text, illustrationer, musik och andra ljud för att illustrera sina manus
– * de kommer slutligen att producera en digital berättelse med hjälp av ett videoredigeringsprogram

Programmet hålls mellan 1 pm – 4.30 pm på University Settlements lokaler i Houston Street Center på Manhattans Lower East Side.

Berättelserna ger en uppdaterad bild av dagens ungdomar i NY med skandinavisk bakgrund och efter programmet kommer de att spridas till en bred publik i USA och Skandinavien via webben, TV, radio (läsning av manuskript), tryck (publicering av manuskript), offentliga visningar mm.

Om ni har några frågor så kontakta Martina Högberg (martina@scandinavianstories.org / +46 70 729 9131) eller Melinda Martino (melinda@scandinavianstories.org / +1 917 340 9330)

Läs mer och anmäl er på vår webbplats.

Posted in Okategoriserade

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.