Min dotter mördades i Skottland! Vår familj får själva söka svaren och har lämnat petition till Skottska parlamentet.

Den 4 dec 2005 hittades min dotter Annie Börjesson död på en strand i Prestwick, Skottland. Sedan den dagen har vår familj sökt svaren om vad som hänt vår älskade Annie. De omständigheter som framkommit gör dock att vi har anledning att tro att Annie har blivit mördad.

Emellertid har den skotska polisen från dag ett hävdat att Annie skulle ha tagit sitt liv, detta påstående reviderades av åklagaren, då förundersökningen efter 11 månader lades ner till att Annie; 1 kunde ha begått självmord, 2 råkat ut för en olycka, 3 blivit utsatt för ett brott, men då man inte anser att det finns tillräckliga bevis för att Annie utsatts för ett brott vill man heller inte utreda hennes död som ett brott.

De märkliga omständigheter som finns är bl.a. följande:

1. Vår familj har uppfattat att Annie var under någon form av hot dagarna innan hon dog. Detta baserat på de sista telefonsamtalen hem, där vi förstod att Annie var mycket orolig för någonting, men som hon inte ville berätta om. Vid vårt sista samtal sa hon: det här måste jag ta hand om själv. Hon ställde också frågor om hur man kan spåra det någon skrivit på Internet och sa att vi inte skulle ringa på hennes telefoner eftersom någon kunde höra (hon hade mobil och fast telefon i lägenheten som hon delade med tre andra). Vi har också kunnat se att hon använt telefonkiosker långt från sin bostad när hon ringt hem.

2. Annie bodde i Edinburgh men hittades drunknad på stranden i Prestwick, på gångavstånd från flygplatsen som hon alltid reste hem från. Den 3-e december c:a 15.15 finns hon med på bilder från övervakningskamerorna på flygplasten. Att Annie är på flygplatsen tyder på att hon har för avsikt att resa hem, ett flyg går till Sverige samma kväll, ett annat morgonen därpå. Annie har bl.a. sitt pass och två låneböcker till Skövde stadsbibliotek i väskan när hon hittas.

3. Enligt ett vittne som aldrig hörts om sina iakttagelser, sågs Annie på sitt lägenhetshotell 13.15 – 13.30 lördagen den 3-e dec. Om denna uppgift stämmer kan Annie omöjligt ha tagit sig från lägenhetshotellet i Edinburgh till Prestwick Airport med allmänna transportmedel och vara framme där 15.15.

4. Annies kropp, väska och jacka hittades på samma plats. Stranden är mycket långgrund och när vattnet står som högst når det ungefär en meter. Då vi gjort mätningar under samma tidvattenförhållanden – dock inte under samma lufttryck – nådde vattnet inte platsen som Annie hittades på.

5. När Annie påträffades hade hon DNA från en främmande person på sina händer. Detta tyder på att Annies kropp inte kan ha legat särskilt länge på platsen eftersom det DNA som hittades i så fall borde ha spolats bort.

6. Annie hade flera blåmärken och rispor på kropp och huvud. Hon hade bl.a. ett stort märke över höger tinning som aldrig beskrivits i obduktionsrapporten, däremot beskrivs en inre blödning inuti höger tinning.

7. Annie hade även två fyrkantiga blåmärken på höger arm. Eftersom blåmärken uppstår före döden tror vi att hon tillfogats dessa med ett föremål eller legat mot ett föremål, kanske under transporten till stranden.

8. Flera av Annies tillhörigheter saknas, bl.a. kläder. Särskilt intressant är att den fleecetröja som hon ses bära på flygplatsens övervakningskameror är försvunnen, det tyder på att Annie varit någonstans inomhus eller i en bil, och att hon själv eller någon annan tagit av henne den.

9. Annies Filofax med alla telefonnummer, kontaktuppgifter och anteckningar är försvunnen.

10. Telefonnummer i Annies mobil är försvunna, flera i följd verkar vara raderade.

11. När vi vick hem Annie visade det sig också att hon utsatts för likskändning, hennes midjjelånga hår hade klippts av till längder om 5-15 centimeter. Vem som gjort detta vägrar dock skotsk polis att utreda.

Detta är några av de omständigheter kring Annies död som gör att vi tror att Annie har utsatts för ett brott.

Eftersom skotsk polis och åklagare vägrar utreda Annies död vidare måste vi nu söka nya vägar för att få fram sanningen om hennes död. Då vi under denna tid träffat på många familjer som är i samma situation och behöver utredningar av sina anhörigas dödsfall har jag nu lämnat in en petition till Skotska parlamentet där jag begär att en ny enhet som i år bildats av åklagarämbetet inte endast ska utreda nuvarande och kommande svårlösta och oförklarliga dödsfall, utan att denna nya enhet även ska utreda fall som inträffat före 2010. För att signera petitionen använd länken;

http://epetitions.scottish.parliament.uk/view_petition.asp?PetitionID=373

För utförligare information om Annies fall se; www.annierockstar.com

Guje Börgesson, Annies mamma.

Bilden: Annie Börjesson 30 år i Skottland.

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.