På väg tillbaka till Sverige? – I Västerås finns 1000 lediga jobb!

I slutet av november arrangerade Västeråsföretaget Bombardier Transportation en jobbmässa, ett ”öppet hus” i både Stockholm och Göteborg.

I Göteborg vände man sig direkt till dels ingenjörer, tekniker, och konsulter som jobbat i fordonsindustrin, dels även till ekonomer och administratörer.

Nu följer Västerås stad, arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen och en hel radda av företaget upp med kampanj för att förmå folk, inte minst från fordonsindustrin, att slå sig ner i den västmanländska staden.

”Stadens största arbetsmarknadssatsning i modern tid”, skriver landshövdingen Mats Svegfors och 17 andra näringslivstoppar och offentliga makthavare i ett gemensamt upprop.

Det akuta målet är att tillfredsställa det lokala näringslivets behov av 300 personer – framförallt ”personer med spetskompetens inom tekniska områden. Men även maskinoperatörer, säljare och administratörer”.

På sikt behöver företagen nyanställa 1000 personer.

”Volvopersonal eller anställda hos underleverantörer i fordonsindustrin i Göteborg, Trollhättan, Olofström eller i Köping kan med fördel jobba med motsvarande uppgifter i Västerås, hos tågtillverkaren Bombardier. Detsamma gäller personal verksamma inom automation, kraft och teknikkonsulter”, står det uppropet.

En speciell jobbpool har nu inrättats i Västerås, liksom en ”medflyttartjänst” som vänder sig till partnern den som får jobb så även den personen får anställning. Den som har svårt att bestämma sig kan till och med få provbo i Mälarstaden.

Här hittar ni mer information om att jobba i Västerås:
http://www.jobbaivasteras.nu/
http://www.vasteras.se/omvasteras/jobbaivasterasstad/Sidor/jobbaivasteras.aspx

Posted in Okategoriserade
ANNONS Promotional Image

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.