Flytträtten för P-försäkringar återinförs, nu kan du börja pensionsspara utomlands

Flyttstoppet för pensionsförsäkringar togs bort 1 maj 2008. Då ska svenskarna kunna börja pensionsspara utomlands.

Det innebär att du kan söka nya förvaltare med bättre resultat och lägre avgifter, såväl i Sverige som i resten av EU.

För att anpassa den svenska lagstiftningen till EG-rätten har regeringen föreslagit att avdrag ska medges även för premier till pensionsförsäkringar tecknade i andra länder inom EES-området än Sverige. Det ska gälla såväl privata pensionsförsäkringar som tjänstepensionsförsäkringar.

Flyttstoppen infördes för att hindra att pensionskapital flyttas utomlands – för att på så vis undgå beskattning – under tiden som de svenska reglerna anpassades till EG-rätten.

Förslaget bygger bland annat på att de utländska bolagen måste skicka kontrolluppgifter till svenska Skatteverket. Utländska pensionsbolag ska också kunna betala avkastningsskatten för pensionsspararens räkning.

Hälsningar

Thomas Söderström

Posted in Okategoriserade

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.