Avgående Kofi Annans efterträdare är i klass med Dag Hammarskjöld

Sydkoreanske 62-årige Ban Ki-Moon tar vid årsskiftet tar över ett världens viktigaste och kanske svåraste jobb, nämligen det som FN:s generalsekreterare. Ban Ki-Moon valdes enhälligt till FN-chef av en generalförsamlingen. Ban Ki-Moon är idag Sydkoreas utrikesminister, många hoppas att valet av Ban Ki-Moon ska förbättra världsorganisationens relationer till Nordkorea.

Ban Ki-Moon har tidigare sagt att han skulle vilja resa till Nordkorea för att inleda en dialog, och på det sättet kunna förmå Nordkorea att avstå från kärnvapentillverkning och prover. Att Ban Ki-Moon är en för de flesta helt okänd person, men säger flera FN-diplomater, det var också den man som rankats som FN:s absolut mest framgångsrike generalsekreterare någonsin, när han tillträde för 53 år sedan, svensken Dag Hammarskjöld.

Lycka till, säger vi på Utlandssvenskar.com

Posted in Okategoriserade

Vänligen tillåt "cookies/kakor"

På Utlandssvenskar.com använder vi sk kakor/cookies för att ditt besök ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte vill tillåta lagring av cookies i din dator kan du hindra det genom inställningarna i din webbläsare.